Componenttypen

Welkom bij de Light My Bricks-gebruikershandleiding.

Light My Bricks produceert LED-verlichtingscomponenten die ontworpen zijn als aanvulling op het LEGO® bouwsysteem.

Deze gebruikershandleiding is ontworpen om u te helpen de verschillende Light My Bricks-componenten op de juiste manier te identificeren en ermee om te gaan – voor een probleemloze installatie.

Strip verlichting

Onze stripverlichting bevat twee individuele LED’s en heeft een zelfklevende achterkant die kan worden gebruikt om rechtstreeks op LEGO® 1×6-platen te plakken voor eenvoudige montage. Strip Lights zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Strip Light Component - Light My Bricks

Bit verlichting

Bitlichten zijn kleine LED’s die onder en tussen LEGO® stukjes passen. Bit Lights zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en effecten.

Bit Light Component - Light My Bricks

Uitbreidingsborden

Met uitbreidingskaarten kunt u meerdere componenten aansluiten. Sluit eenvoudig uw lampen, kabels en voedingsopties aan op een uitbreidingskaart om een circuit te voltooien.

Expansion Board Component - Light My Bricks

Kabels aansluiten

Aansluitkabels kunnen worden gebruikt om componenten zoals Strip Lights en Expansion Boards met elkaar te verbinden.

Connecting Cable Component - Light My Bricks

Stroomopties

Light My Bricks hebben een breed scala aan voedingsopties, waaronder stroom afkomstig van batterijen, USB of LEGO Power Functions.

Powering Components - Light My Bricks

Belangrijke dingen om op te merken

Light My Bricks-componenten zijn met opzet gebouwd om klein genoeg te zijn om onder en tussen LEGO®-stenen te passen. Dit betekent echter dat de componenten delicaat zijn en altijd met zorg moeten worden behandeld.

Kabels leggen tussen LEGO

Kabels kunnen tussen en onder LEGO® stukken, platen en tegels passen, mits ze correct tussen de LEGO® noppen worden gelegd. Verbind LEGO® NIET met geweld rond kabels; Zorg er in plaats daarvan voor dat ze comfortabel tussen elke stijl liggen.

Laying Between Cables - Light My Bricks

Kabels aansluiten op Strip Lights

Wees extra voorzichtig bij het plaatsen van connectoren in poorten op de Strip Lights. Connectoren kunnen maar op één manier worden aangesloten. Zorg ervoor dat de Strip Light naar boven gericht is en zorg ervoor dat de kant van de connector met de draden zichtbaar is en naar beneden is gericht.

Strip Light Connection - Light My Bricks

Kabels aansluiten op uitbreidingskaarten

Wees extra voorzichtig bij het plaatsen van connectoren in poorten van uitbreidingskaarten. Connectoren kunnen maar op één manier worden aangesloten. Zoek met het uitbreidingsbord naar boven naar het gesoldeerde “=” -symbool aan de linkerkant van de poort.

De connectorzijde met de blootliggende draden moet naar het gesoldeerde “=” -symbool wijzen terwijl u in de poort steekt.

Als een stekker niet gemakkelijk in een poortconnector past, forceer deze dan niet. Controleer of de stekker naar de goede kant wijst voordat u opnieuw probeert verbinding te maken.

Expansion Board Connection - Light My Bricks

Bit verlichting installeren onder LEGO

Zorg er bij het installeren van Bit Lights onder LEGO-onderdelen voor dat ze op de juiste manier naar boven zijn geplaatst (gele LED-component zichtbaar). Je kunt ze direct bovenop LEGO-noppen plaatsen of tussen noppen.